آمادگی نیروی زمینی هراس در دل دشمن انداخته است

آمادگی نیروی زمینی هراس در دل دشمن انداخته است

 امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بازدید از تیپ 40 متحرک هجومی که امروز جمعه 1 تیر انجام شد، در جمع فرماندهان و کارکنان این تیپ گفت: آمادگی رزمی و توان دفاعی نیروی زمینی هراس در دل دشمن انداخته و آن ها را در عرصه های مختلف ناکام گذاشته است.

حیدری تاکید کرد: امروز روند آمادگی دفاعی و رزمی نیروی زمینی ارتش در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد و کارکنان این نیرو با تمام وجود در ماموریت ها حضور پیدا می کنند و حضور ولایت مدارانه و آمادگی رزمی و توان دفاعی  کارکنان، هراسی در دل دشمن انداخته و آن ها را عرصه های مختلف ناکام گذاشته است.

وی با بیان اینکه یگان های متحرک هجومی و واکنش سریع از تحرک بسیار بالایی برخوردار شده اند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تجهیزات و آموزش های متناسب با نوع تهدیدات دشمن  در اختیار یگان های متحرک هجومی و واکنش سریع  قرار گرفته است.

فرمانده نیروی زمینی ارتش در این بازدید از نزدیک در جریان آمادگی رزمی و توان دفاعی این تیپ قرار گرفت و دستورات لازم را جهت ارتقاء هرچه بیشتر آمادگی رزمی صادر کرد .


دو اتفاق مهم امنیتی در اسرائیل +عکس

 حسین دلیریان خبرنگار حوزه دفاعی و فعال رسانه ای در توییتر خود از دو اتفاق مهم امنیتی در اسرائیل خبر داد.

ترکیب احتمالی تیم ملی ایران و پرتغال

تیم ملی فوتبال ایران در حالی در آخرین بازی گروهی رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۸ به مصاف تیم ملی پرتغال می‌رود که ترکیب احتمالی هر ۲ تیم به شرح ذیل است.

ترکیب احتمالی ایران و پرتغالبه گزارش خبرنگار دنیای ورزش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوانتیم ملی فوتبال ایران در حالی در آخرین بازی گروهی رقابت های جام جهانی 2018 به مصاف تیم ملی پرتغال می رود که ترکیب احتمالی هر 2 تیم به شرح ذیل است.

اخبار و حواشی داغ مربوط به جام جهانی ۲۰۱۸ را لحظه به لحظه در اینجا (جام جهانی ۲۰۱۸) دنبال کنید.

ترکیب احتمالی شاگردان کی روش:

بیرانوند،احسان حاج صفی،مرتضی پور علی گنجی،رامین رضاییان ،مجید حسینی،سعید عزت الهی،وحید امیری،امید ابراهیمی،کریم انصاری فرد،مهدی طارمی و سردار آزمون یازده بازیکنی هستند که احتمال دارد در دیدار برابر پرتغال به میدان بروند.

ترکیب احتمالی شاگردان رنار:

روی پاتریشیو، سدریک سوارز، خوزه فونته، پپه، رافائل گوئررو، برناردو سیلوا، ویلیام کاروالیو، ژوائو موتینهو،ژوائو ماریو، گونسالو گوئدس، کریستیانو رونالدو

دیدار تیم های ملی فوتبال ایران و پرتغال روز دوشنبه ساعت 22:30 برگزار می شود.

دریادار خانزادی: جدیدترین ناوشکن ایرانی تا پایان آذر ماه الحاق می‌شود

فرمانده نیروی دریایی ارتش از الحاق ناوشکن «دنا» به ناوگان جنوب تا پایان آذرماه خبر داد.

جدیدترین ناوشکن ایرانی تا پایان آذر ماه الحاق می‌شودبه گزارش حوزه  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیر دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، از نامگذاری جدیدترین ناوشکن ساخته شده برای نداجا به نام «دنا» خبر داد و گفت: این ناوشکن که توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع ساخته شده، بزودی به ناوگان دریایی ارتش در آب‌های جنوب کشور ملحق خواهد شد.

وی جزئیات بیشتری از مشخصات و ویژگی‌های این ناوشکن اعلام نکرد ولی گفت که «دنا» جدیدترین شناور ساخته شده از کلاس موج است.

به گفته دریادار خانزادی، کار ساخت ناوشکن «سهند» نیز با انجام تست‌های دریایی رو به پایان بوده و تا پایان آذرماه سال جاری به همراه ناو «دنا» عملیاتی خواهد شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: زیردریایی «فاتح» نیز که اولین زیردریایی کلاس متوسط ساخت جمهوری اسلامی ایران است بزودی رونمایی خواهد شد.

دریادار خانزادی به روند تعمیرات ناوشکن دماوند نیز اشاره کرد و افزود: کار تعمیرات ناوشکن دماوند هم همانطور که قول داده‌ایم، تا پایان سال تمام خواهد و این شناور کمتر از دو سال دیگر به توانایی‌های قبل خود و حتی بیشتر دست می‌یابد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین خاطرنشان کرد: تمامی این اقدامات علی‌رغم تحریم‌های همه جانبه و در لبیک به فرمان رهبری مبنی بر شتاب مضاعف در تقویت توانمندی‌های دفاعی، به دست متخصصان داخلی صورت گرفته است.

تلاش آخر اروپا برای برجام؛ ابهام در بازگشایی یک دفتر نمایندگی!

تاسیس دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در تهران دَرِ باغ سبزی برای تضمین های عملی است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اخیرا دوباره اخباری مبنی بر بازگشایی یک دفتر در تهران به گوش  می رسد؛ دفتری که قرار است در آن دیپلمات‌های بلند پایه‌ای به نمایندگی از 28 کشور اروپایی در آن حضور داشته باشند. البته این برای اولین بار نیست که پس از امضای برجام  زمزمه بازگشایی دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا  در تهران  مطرح می شود، در همین راستا  سال گذشته با سفر هیاتی 70 نفره از اتحادیه اروپا به تهران این خبر برای  چندمین بار  تمرکز  رسانه ها را به خود جلب کرد و  فرضیه بازگشایی این دفتر نمایندگی که از دوران اصلاحات کلید خورده بود، جدی تر شد.

ابهام در بازگشایی یک دفتر نمایندگی!

پس از سفر«فیل هوگان» کمیسیونر کشاورزی و توسعه روستایی اتحادیه اروپا  در آبان ماه سال گذشته و در دیداری که با  «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری  داشت بار دیگر مساله دفتر اتحادیه در ایران برجسته شد،به طوریکه  کمیسیونر کشاورزی و توسعه روستایی اتحادیه اروپا، افتتاح دفتر را مساله‌ای سیاسی دانست که  از سوی «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان متصدی پیشبرد این امر پیگیری می شود.وی همچنین افزود: اتحادیه اروپا مایل است دفتری در تهران داشته باشد تا بتواند مفاد توافقنامه‌ها میان ایران و اتحادیه اروپا را بهتر و با سرعت بیشتری پیگیری کند.در مقابل  جهانگیری نیز با بیان اینکه این موضوع در حال حاضر در دستور کار وزارت امور خارجه ایران قرار گرفته و در حال بررسی است، اضافه کرد :«تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران می‌تواند به توسعه روابط کمک کند.»

پیش‌تر نیز اوایل خردادماه سال 96  و یک هفته پس از پیروزی «حسن روحانی» در انتخابات ریاست جمهوری، «دونالد تاسک» رییس شورای اروپا و «ژان کلود یونکر» رییس کمیسیون اروپا در نامه‌ای خطاب به روحانی ضمن تبریک موفقیت وی در انتخابات، از بازگشایی دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در تهران سخن به میان آوردند.سران اتحادیه در بخشی از پیام خود آورده بودند که «ما با تاکید بر تعهد بی چون و چرای اتحادیه اروپا به برجام- که دستاورد بزرگی در عرصه دیپلماسی چندجانبه محسوب می‌شود- آماده‌ایم که در مسیر اجرای کامل توافق هسته‌ای، به همکاری مؤثر خود ادامه دهیم. امیدواریم که در سال‌های پیش رو، شاهد پیشرفت بیشتری در روابط دوجانبه از جمله بازگشایی هرچه زودتر دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در تهران باشیم.»

 این تمایلات در زمانی مطرح شده بود که دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا هنوز از برجام خارج نشده بود و اتحادیه اروپا با امید پایبندی واشنگتن به تعهداتش نسبت به حفظ دستاورد سیاسی خود خوش بین بود،اما اکنون نزدیک به دوماه است که ترامپ از برجام خارج شده و اروپا مانده با باری از تعهدات که باید تضمین های عملی را در قبال آنها بدهد.در این میان این سوال مطرح می شود در شرایط کنونی بازگشایی دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا چه ضرورتی دارد؟ آیا بازگشایی این دفتر  ارتباطی با تضمین های عملی اتحادیه اروپا دارد؟

سمپات های اروپا  برای بازگشایی دفتر نمایندگی 

پس از منتهی شدن رفت و آمدهای دیپلماتیک دوساله به   توافقی تحت عنوان " برجام" که  بین ایران و کشورهای اروپایی،آمریکا،چین و روسیه به امضا رسید،28 عضو اتحادیه اروپا  پیش نویسی را تحت عنوان "سند راهبردی اتحادیه اروپا درباره روابط با ایران" را تصویب کردند که ریچارد هاویت به عنوان تنظیم کننده اصلی آن در سال 95گفت:«توافق هسته‌ای، یک نقطه عطف بود؛ هرچند که همه مشکلات ما با ایران درباره اسرائیل، دموکراسی و حقوق بشر حل نشده است...ما باید دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا را در تهران افتتاح کنیم و گفت‌وگو درباره حقوق بشر در ایران را از سر بگیریم. اکنون اروپا در ایران نفوذ دارد ولی آمریکا از این نفوذ برخوردار نیست. ما می‌‌خواهیم از این اهرم استفاده کنیم و به جنگ در سوریه و یمن پایان دهیم و به سوی ساختار جدید امنیتی در خاورمیانه حرکت کنیم».علاوه بر این در مرداد سال گذشته بود که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا "فدریکا موگرینی" در دیدار با"کمال خرازی" رئیس شورای راهبردی روابط خارجی  با بیان اینکه رشد بیش از ۷۰ درصدی روابط تجاری ایران و اتحادیه اروپا در سال گذشته میلادی، نوید بخش توسعه روابط است، از تمایل این اتحادیه به تاسیس نمایندگی در تهران گفت و افزود: احساس ما این است که همکاری‌ها باید ساختارمندتر باشد.

 

ابهام در بازگشایی یک دفتر نمایندگی!

 

پیرو این سمپات ها از سوی کشورهای قاره سبز برخی از رسانه‌های داخلی نیز  عنوان کردند: افتتاح دفتر اتحادیه اروپا در تهران به گسترش روابط اقتصادی و دیپلماتیک خواهد انجامید،اما خروج یکجانبه آمریکا از برجام به یکباره امید اروپایی‌ها را برای حفظ دستاورد سیاسی‌شان به یاس تبدیل کرد و در پی این دهن کجی ترامپ، قاره سبز نشینان تلاش کردند هر طور که شده حیثیت سیاسی خود را حفظ کنند و مانع از به ابتذال کشیدن هر نوع مذاکره وگفت و گو شوند. 

 دفتر نمایندگی، در باغ سبز اروپا برای تضمین عملی 

 در چند روز گذشته دوباره اروپایی ها سعی  کردند مسیری را برای بازگشت بگذارند و همه پل ها را خراب نکنند؛لذا بازگشایی دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا  را این بار با عنوان تسهیل کننده تضمین های عملی برای  پسا خروج  مطرح کردند. در رابطه با همین مسئله شبکه خبری «یورونیوز»، به نقل از «آناگومز» نماینده پارلمان اروپا و اهل کشور پرتغال  گفت:ما با قوانین آقای ترامپ نیرومند نمی‌شویم، قوانینی که واضح و شفاف نیستند. اما چگونه می‌توان توافق هسته‌ای با ایران را حفظ کرد؟گومز افزود: یک ایده خوب این است که یک دفتر اتحادیه اروپا در ایران تاسیس شود.همچنین «کورنلیا ارنست»دیگر نماینده پارلمان اروپا و اهل آلمان نیز در زمینه حفظ برجام مدعی شد: تاسیس دفتر رسمی اتحادیه اروپا در تهران ایده‌ای خوب است،این نماینده آلمانی افزوده: این یک نشانه خوب خواهد بود و مهمترین مسائل این کشور را می توانیم ببینم.بنابراین به رغم روال گذشته  طی دو سال اخیر  این  اتحادیه اروپاست که می خواهد هر طور که شده  دفتری  را در تهران تاسیس کند و در این مدت نیز واکنش های داخلی به این موضوع  با جمله ای تحت عنوان "در دست بررسی است " بر روی خبرگزاری ها رفته است. 

 

ابهام در بازگشایی یک دفتر نمایندگی!

 

 در مورد  بازگشایی دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در تهران، سید داوود صالحی سفیر سابق ایران در اسپانیا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار کرد: این بازگشایی از نظر دیپلماتیک منع چندانی ندارد چراکه  هر کشوری تلاش دارد ریشه های ارتباطی همواره حفظ شود،بنابراین تشکیل یک دفتر که شامل 28 عضو اتحادیه اروپاست از اساس نمی تواند چیز بدی باشد. وی ادامه داد: از آنجاییکه  ایران تجربه موفقی را در برجام نداشته است بنا به فرموده رهبر انقلاب اگر اتحادیه اروپا  می خواهد حسن نیت خود را نشان دهد  باید  به دور از یکجانبه گرایی تلاش هایش را  برای دخالت در امور داخلی ایران کنار بگذارد و از تکرار مسائل پوچی مانند حقوق بشر که در حقیقت جنبه سیاسی دارد، پرهیز کند.

سفیر سابق ایران در مادرید  همچنین گفت: با وجود اینکه  آمریکایی ها از ارتباط بین ایران و اتحادیه اروپا خشنود نیستند،ما باید از فرصت ها با توجه به خطوط قرمز و منافع ملی کشورمان  استفاده کنیم.  وی افزود:اگر اروپایی ها تضمین دهند دفترشان مرکز اپوزیسیون علیه ایران و کسانیکه خواهان براندازی هستند،تبدیل نشود  فرصت مناسبی برای تعاملات فرهنگی و اقتصادی فراهم می شود.صالحی تاکید کرد:وجود یک سفارت زمانی مهم تلقی می شود که روابط مستقل شود و از سایر موارد و دولتها تا ثیر نپذیرد،لذا  اگر اتحادیه اروپا بیاید و دفتری افتتاح کند و بعد از آن را  با فشار ترامپ  ببندد، کار سخیفی انجام داده است. 

 

سخن آخر

  باید اذعان کرد شاید  تاسیس دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در تهران  به لحاظ روابط دیپلماتیک  منعی نداشته باشد،زیرا  ایران همواره بر روابط صلح آمیز و دیپلماتیک تاکید دارد و از هر رفتار دوستانه‌ای استقبال می کند.اما  از زمانیکه بحث بازگشایی  این دفتر نمایندگی مطرح شده،عده‌ای آن را مهملی برای مداخله گری های بی مورد در زمینه حقوق بشر و سایر موارد دانسته اند؛ به طوریکه محمدجواد لاریجانی، رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه  در حاشیه نشست پلیس بین‌الملل ناجا با قضات و کارشناسان دادگستری، دفتر اتحادیه اروپا را با «لانه فساد» مقایسه کرده بود و گفته‌است:این دفتر اگر برای پیگیری موضوعات تجاری باشد مشکلی نیست ولی آن‌ها عنوان کردند که به دنبال تأسیس این دفتر می‌خواهند با مدافعان حقوق بشر و NGO های داخل کشورمان ارتباط نزدیک بگیرند تا از روند اجرای حقوق بشر در کشورمان اطمینان حاصل کنند لذا باید بدانند که دستگاه قضا قطعاً اجازه نمی‌دهد تا چنین لانه فسادی در ایران تأسیس شود." 

با تمام این تفاسیر به نظر می رسد اروپایی ها  تلاش دارند با مطرح کردن بازگشایی یک دفتر نمایندگی در تهران قصه تضمین ها را فیصله بدهد و با این کار عزم جدی اما پوشالی خود را برای حفظ برجام نشان بدهد.در این میان نکته  قابل تامل  این است  که بیشتر کشورهای اروپایی در تهران سفارتخانه دارند  و به خودی خود می توانند  تا حدودی روابط را تسهیل کند  چراکه   وجود همین سفارتخانه ها هم می تواند تضمین کننده عملی برای برجام باشد،لذا  به نظر می رسد  بازگشایی یک دفتر صرف نمی تواند مرهمی برای خروج آمریکا از برجام باشد.اگر  اروپایی ها  می خواهند اعتماد ایران برای ادامه حیات برجام  را کسب کنند باید تضمین های عملی، دقیق و صریح را در اختیار ایران قرار  بدهند.لازم به ذکر است همین سفارتخانه هایی که در تهران  زمانی تاسیس شده اند صاحبان شرکتهایی هستند که برای خروج از ایران صف کشیده اند پس وجود یک ساختمان صرف با چند کارمند نمی تواند دوای درد برجام بی جان شود. 

موشک‌هایی که هر زمینی را شخم می‌زنند

همه مسئولان جمهوری اسلامی ایران بارها و بارها اعلام کردند که همه توان ما برای دفاع است و سلاح های ما تهدید علیه کسی نیست.

به گزارش خبرنگار حوزه  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ موضوعی که چند سالی در تمامی محافل بین المللی مطرح می‌شود، بحث موشکی جمهوری اسلامی ایران است. مقامات کشورمان بارها به صراحت اعلام کردند که برنامه موشکی جزو خطوط قرمزی است که به هیچ وجه در مورد آن مذاکره نمی کنند. از نگاه تهران، برنامه موشکی مسئله ای مستقل از برنامه هسته ای و برجام و هر توافق دیگری است و جزو توانایی های نظامی متعارف به حساب می آید که ربطی به توانایی های غیرمتعارف مانند کلاهک هسته ای ندارد.

کارشناسان و مقامات غربی بارها مسئله موشک های ایران را در همه زمینه ها پیش کشیدند. آنها روزی حربه تهدید را در پیش گرفتند، روزی تحریم‌ها را علم کردند و روزی هم سخن از گزینه های روی میز به میان آمد، گزینه هایی که فقط روی میز ماند و خاک خورد! در این میان اما جمهوری اسلامی ایران با صلابتی مثال زدنی مسیر پیشرفت و تحقق اهداف خود را در پیش گرفت و روز به روز جلو رفت، تا جایی که امروز به یکی از قدرت های نظامی دنیا تبدیل شد، قدرتی که در منطقه حرف نهایی را می زند.

هفته گذشته بود که خبری مهم در راس اخبار جهان قرار گرفت؛ خبری منتسب به سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که اظهار کرده بود: ما توان افزایش برد موشک هایمان به بیش از دو هزار کیلومتر را داریم ولی فعلا این سیاست ما نیست، زیرا بسیاری از اهداف ما و منافع دشمن در همین برد دو هزار کیلومتر است. 

جمهوری اسلامی ایران که یک جنگ جهانی هشت ساله به آن تحمیل شد، با همه سختی ها و تحریم هایی که وجود داشت، سعی کرد در عرصه نظامی و دفاعی به خودکفایی برسد. نکته قابل ذکر این است که همه تجهیزات، سلاح ها، موشک ها، پهپادها و سایر جنگ‌افزارهای کشورمان که دشمنان غربی عربی آنها را بزرگ نمایی می کنند همه در چارچوب دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران است و نه دکترین نظامی - تهاجی و جنگ طلبانه.

حدود بیست و پنج سال پیش جمهوری اسلامی ایران کار روی تولید انواع موشک‌های بالستیک را آغاز کرد. توانمندی نظامی و دفاعی کشور، بدون شک یکی از مهم ‏ترین محورهای راهبرد نظامی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات دشمنان است، همچنین بر اساس مولفه‌های قدرت، توان موشکی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل بازدارنده تهاجم نظامی قرار دارد.

موشک‌هایی که هر زمینی را شخم می‌زنند

از ابتدای انقلاب تا کنون همه مسئولان جمهوری اسلامی ایران بارها و بارها اعلام کردند که همه توان ما برای دفاع است. جمهوری اسلامی ایران به هیچ کشوری حمله نخواهد کرد، آغازگر جنگ با هیچ طرفی در منطقه و یا خارج از منطقه نخواهد بود. سلاح های ما تهدید علیه کسی نیست، اما اگر مورد تهدید و حمله نظامی از جانب کشورهای منطقه و یا خارج از آن قرار بگیریم با توجه به سلاح های پیشرفته و تجهیزات نظامی پیشرفته ای که داریم، با قدرت و با شدت از امنیت ملی خودمان، از نظاممان و از خاکمان دفاع می کنیم.

یکی از موثرترین سلاح‌ها در میدان‌های نبرد که توانایی ضربات سنگین و مهلک در زمین، هوا و دریا را دارند موشک‌ها هستند و یکی از اعضای این خانواده، نوع بالستیک آن است.

موشک بالستیک، نوعی موشک است که بخش اعظمی از مسیر خود را به صورت منحنی و یا به شکل توپ طی می‌کند که به این حرکت بالستیک می‌گویند و انتخاب کلمه ball یا همان توپ نیز به همین علت است. تقسیم بندی موشک‌های بالستیک براساس برد آن‌ها انجام می‌شود. 

موشک‌های جمهوری اسلامی ایران، عامل بازدارنده در مقابل هر نوع دست درازی

در شرایطی که قدرت نظامی بازدارنده ایران مدتها است که محور بحث های دوست و دشمن است، بررسی تکنولوژی موشک‌های ایران نشان می دهد که برد این موشک ها به دورترین نقاط اروپا و آسیا می رسد و این توان دفاعی باعث ناامیدی دشمنان در حمله نظامی به کشور شده است؛ موشک‌هایی که قدرت دارند تا هر زمینی را شخم بزنند.

سجیل

موشک سجیل نخستین موشک زمین به زمینِ بردِ بلندِ دو مرحله ایِ سوخت جامد در کشور است که توسط متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طراحی و ساخته شده است. این موشک بالستیک، برد عملیاتیِ نزدیک به 2هزار کیلومتر دارد و از ویژگی های مهم آن می توان به دقت بالا در اصابت به اهداف تعیین شده، زمان بسیار کوتاه آماده سازی و عملیاتی شدن سامانه پرتاب، زمان بسیار کوتاه انتقال سایت پرتاب دیسک پس از شلیک، قابلیت لانچر متحرک، قابلیت حمل موشک آماده شلیک و بهره مندی از سیستم tvc اشاره کرد.

سجیل از آن دسته موشک‌های بالستیک کشور است که با خروج از جو و طی مسیر در خارج از جو به داخل جو بازگشته و با سرعت حدود 10 تا 12 ماخ (حدود 3400 تا 4080 متر بر ثانیه) به سوی هدف می‌رود که انهدام آن از سوی سامانه‌های دفاع هوایی موجود را ناممکن می‌کند.

موشک‌هایی که هر زمینی را شخم می‌زنند

خانواده شهاب

خانواده «شهاب» را باید نامدارترین نسل موشک‌های ایرانی دانست که در 3 رده شهاب1، 2 و 3 تولید شده است. جمهوری اسلامی ایران در اولین گام های خود برای تولید موشک در داخل، شهاب 1 را با بُرد 300 کیلومتر از روی موشک اسکادB ساخت و حدود 2 سال بعد، موشک شهاب 2 با بُرد 500 کیلومتر ساخته شد. پس از آن بود که با الگوبرداری از روی موشک اسکاد C، اولین موشک  ایران با هدف اصابت به سرزمین‌های اشغالی با نام «شهاب 3» تولید شد.

موشک شهاب ۳ یک موشک‌ بالستیک میان‌بردِ سوختِ مایع تولید ایران است، برد این موشک با کلاهک ۱۲۰۰ کیلویی تا ۱۳۰۰ کیلومتر، با کلاهک ۱ تنی تا۱۵۰۰ کیلومتر و با کلاهک ۸۰۰ کیلویی تا ۱۷۰۰ کیلومتر اعلام شده‌است.

موشک‌هایی که هر زمینی را شخم می‌زنند

خلیج فارس

موشک خلیج فارس یک موشک راهبردی است که اولین بار در رزمایش "پیامبر اعظم 3" در سال 2008 آزمایش شد.  رسانه های جهان در روزهای نخستِ رونمایی جمهوری اسلامی ایران از موشک خلیج فارس، اعلام کردند ایران یک موشک بالستیک مافوق صوت را آزمایش کرد که سرجنگی حدودی 500 کیلوگرم را می‌تواند حمل کند و این موشک ارتقا یافته فاتح 110 است. 

هدف بزرگی که خلیج فارس مامور انهدام آن است بسیار بزرگ بوده و یک غول تمام فلزی با وزنی در حدود 90 تا 100 هزار تن و  با ابعادی در حدود 300 متر طول و بیش از 70 متر عرض به شمار می رود (ناوهای جنگی).

موشک‌هایی که هر زمینی را شخم می‌زنند

قدر

موشک قدر ۱۱۰ نسل دیگری از موشک‌های بالستیک بوده که برد آن ۳ هزار کیلومتر است. قدر ۱۱۰، مدل بهسازی شده شهاب ۳ است. این موشک برای نخستین بار در رژه‌ای سالیانه که به مناسبت سالگرد آغاز جنگ ایران و عراق برگزار شده بود، رونمایی شد و نمادی از قدرت صنعت موشکی کشور به حساب می‌آید.

این موشک در زمره سریع‌ترین موشک‌های دنیا قرار می‌گیرد که توانایی رویارویی با تمامی رادار‌ها را دارد. این موشک دارای یک موتوری تک مرحله‌ای با سوخت جامد و سرعتی برابر ۶ ماخ است. قدر به دلیل برخورداری از لانچر‌های متحرک با سرعت بیشتری جابه جا شده و می‌تواند کلاهک اتمی ۵۰ تا ۳۲۰ کیلوتنی یا کلاهک متعارف ۳۲۰ کیلوگرمی تا مسافت ۳۷۳ مایلی را حمل کند.

این موشک توسط متخصصان داخلی و در صنایع موشکی شهید همت تولید شده است. مدت زمان آماده سازی قدر ۱۱۰ برای شلیک به نسبت شهاب ۳ بسیار کمتر یعنی ۳۰ دقیقه و قابلیت مانور موشک قدر-۱۱۰ از شهاب ۳ بسیار بیشتر است.

قدر ۱۱۰ به راحتی می‌تواند مسیر خود را تغییر دهد و همین موضوع باعث می‌شود تا هنگام شناسایی شدن توسط دشمن به راحتی بتواند با این قابلیت خود از منهدم شدن خود جلوگیری کند. این موشک دارای سیستم خلبان خودکار پیشرفته و موقعیت یاب جهانی (GPS) است که به دقت بالای آن کمک می‌کند.

موشک‌هایی که هر زمینی را شخم می‌زنند

خرمشهر

موشک خرمشهر به عنوان دومین موشک بالستیک بدون بالک و اولین بالستیک دوربرد بدون بالک ایرانی شناخته می‌شود که جدیدترین دستاورد متخصصان داخلی کشورمان است. بنا بر اخبار اعلام شده این موشک به برد ۲۰۰۰ کیلومتر رسیده و قابلیت حمل کلاهک منفرد یا چندگانه تا ۱۸۰۰ کیلوگرم را دارد. هنوز اعلام نشده این موشک از نوع سوخت جامد یا مایع است، اما در هر صورت با توجه به قطر بالاتر این موشک، یک طراحی کاملاً جدید ولی بر اساس تجربیات موفق گذشته به انجام رسیده است.

کلاهکی که در موشک خرمشهر مشاهده می شود از نوع مخروطی ساده با یک نوک غیر تیز با انحنای کم برای کاهش اثرات مخرب حرارت در سرعت های پروازی بالا و هایپرسونیک است، اما می توان انتظار داشت کلاهک های دیگری که در موشک هایی مانند سجیل و قدر از نوع سه مخروطی نصب شده برای موشک خرمشهر نیز طراحی شود. بر اساس شکل ظاهری کلاهک خرمشهر در ناحیه دماغه، می توان سرعت این موشک را بیش از ۱۵ ماخ تخمین زد.

موشک‌هایی که هر زمینی را شخم می‌زنند

قیام

موشک قیام-1 اولین موشک بالستیک بدون بالک ساخت ایران است که در سال 1390 با موفقیت کامل آزمایش و به هدف از پیش تعیین شده اصابت کرد. قیام-1 موشکی با سوخت مایع است که از قابلیت جابجایی و متحرک بودن بهره مند است. این موشک در واقع یکی از منحصر به فرد ترین موشک‌های بالستیک ایرانی است که از سیستم جدیدی برای هدایت خود استفاده می کند.

از ویژگی‌های بارز موشک قیام این است که احتمال ردیابی، شناسایی و مورد اصابت قرار گرفتن آن توسط سیستم‌های ضد موشک (مانند پاتریوت، ارو و اس 300) به علت سرعت بالا هنگام پرتاب، چرخشی شدن، استفاده از آلیاژ خاص و جذاب امواج رادار و به احتمال زیاد استفاده از کلاهک ۳ تکه MIRV به شدت کاهش یافته است.

بارزترین ویژگی موشک قیام که بیشتر مورد توجه قرار گرفته، نداشتن بالک است که قابلیت پرتاب از سیلوهای مخصوص، پرتاب از پرتابگر، پرتاب از زیر دریایی و ... را به این موشک می بخشد. برد قیام 800 کیلومتر بوده و کلاهکی به جرم 746 کیلوگرم را حمل می‌کند، در حالی که موشک شهاب‌ 2 با کلاهک 750 کیلوگرمی 500 کیلومتر برد دارد.

موشک‌هایی که هر زمینی را شخم می‌زنند

از دیگر موشک‌های ساخت جمهوری اسلامی ایران می‌توان به حوت، فجر، عماد، فاتح، عاشورا، صیاد، توفان، نصر، زوبین و کوثر اشاره کرد که بازدارندگی خوبی برای کشور ایجاد کرده اند، بطوری که آمریکا و اذنابش سال ها است که در اطراف کشورمان تقلا می کنند، اما جرات یک نگاه چپ به خاک این کشور را ندارند.

بارها گفته ایم و باز هم می‌گوییم که فعالیت‌های موشکی‌ جمهوری اسلامی ایران در راستای دفاع از تمامیت ارضی است و هیچ‌گونه تهدیدی برای کشورهای منطقه و دیگر کشورها محسوب نمی‌شود. 

در هر صورت دشمنان جمهوری اسلامی ایران همچون اسرائیل، آمریکا و برخی مرتجعین منطقه باید بدانند که دوران بزن در رو به پایان رسیده است. بنا بر گفته رهبری معظم انقلاب اگر آنها یک ضربه بزنند، قطعا 10 ضربه دریافت خواهند کرد. ارتش رژیم صهیونیستی بعنوان اصلی ترین دشمن جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام امروز در سرزمین های اشغالی بالغ بر 10 پایگاه هوایی مهم دارد. "تل نوف" ، "حتزار"، "حاتزوریم"، "بن گوریون" و ... از جمله پایگاه های هوایی راهبردی ارتش اسرائیل در سرزمین های اشغالی است که در صورت هرگونه اشتباهی این پایگاه ها با موشک های بالستیک ایرانی نابود خواهد شد. 

شناورهای جدید نظامی تا پایان سال رونمایی می‌شوند

معاون صنایع دریایی وزارت دفاع گفت: در حوزه شناورهای نظامی اقدامات خوبی انجام شده و یکی از پروژه های بزرگ تا پایان سال رسماً رونمایی خواهد شد.

شناورهای جدید نظامی تا پایان سال رونمایی می‌شوندبه گزارش حوزه  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیر دریادار امیر رستگاری معاون صنایع دریایی وزارت دفاع صبح امروز شنبه 2 تیرماه در برنامه روی خط خبر شبکه خبر سیما با تبریک دستیابی صنایع کشور به توان ساخت موتورهای دیزلی و تأمین قطعات آن گفت: حوزه موتورهای دیزلی به عنوان یکی از مولفه های خود اتکایی و استقلال صنعتی کشورهاست، زیرا حوزه حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و نظامی و همچنین مصارف نیروگاهی تحت تأثیر توان ساخت موتورهای دیزلی است.

وی افزود: دستیابی به این صنعت، بسیار حائز اهمیت و استراتژیکی است و حدود ۱۵ کشور این توان را دارند که خوشبختانه متخصصان داخلی کشور ما با اتکاء به توان داخلی، خط تولید بومی برای تولید موتورهای دیزلی را ایجاد کردند.

رستگاری با اشاره به تاریخچه اقدام برای ساخت موتور ملی گفت: ساخت موتور ملی در سال ۸۳ آغاز شد و سال ۸۹ رونمایی شد، اما قطعاتی از آن در خارج از کشور تولید و خط تولیدی هم نداشت. در سال ۹۴ با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری، پروژه ایجاد خط تولید دیزل ملی طراحی شد و موفق شدیم کمتر از ۴ سال با استفاده از توان متخصصان داخلی به دانش طراحی و ساخت آن دست یابیم که به جرأت می توان گفت در منطقه جنوب غرب آسیا، ایران تنها کشوری است که این توانایی را دارد.

معاون صنایع دریایی وزارت دفاع با تقدیر از وزارت راه و شرکت راه آهن به دلیل حمایت از پروژه موتور دیزلی ملی اظهار کرد: در مجموع حدود ۳۰۰ نفر در این پروژه درگیر بودند و حدود ۱۶ میلیارد تومان هزینه شد تا اینکه ایران به جمع کشورهای تولید کننده موتور دیزلی پیوست.

وی اضافه کرد: این موتور از موتورهای ۱۳۰۰ اسب بخار و بسیار پرکاربرد است، دور آبی آن ۱۵۰۰ دور در دقیقه و عمر کاری آن تا ۳۰ هزار ساعت است و دارای استاندارد یورو سه در حوزه آلایندگی است.

معاون صنایع دریایی وزارت دفاع خاطرنشان کرد: علاوه بر مدل گازوئیل سوز که رونمایی شد دو مدل دیگر دوگانه سوز و گاز سوز آن هم رونمایی شده که نیروگاه های کوچک بسیار کاربرد دارد و امیدواریم مدل دریایی آن هم تا پایان سال تولید شود. البته کار بسیار تخصصی و زمان بری است.

وی افزود: موتور دیزلی که ساخته شده در حوزه های ریلی و ایستگاه های راه آهن مورد کاربرد قرار می گیرد و تا پایان سال ۱۰ دستگاه از آن تولید شده و از سال آینده از آن ۵۰ دستگاه تولید می شود که شرکت راه آهن ۳۰ عدد آن را پیش خرید کرده است.

رستگاری درباره کاربرد موتور دیزلی در صنعت دریایی و نظامی کشور نیز تأکید کرد: از این موتور می توان در شناورهای کوچک و همچنین برای نیروی مولد برق روی شناورها استفاده کرد که بسیار پرکاربرد است که اگر به نتیجه برسد کشور از ژنراتورهای دریایی تا یک مگابایت قدرت بی نیاز می شود.

وی ادامه داد: از مدل گازسوز این موتور هم می توان در برج ها برای تولید برق استفاده کرد. البته کاربردهای بسیار دیگری نیز دارد.

رستگاری مهم ترین ویژگی موتور دیزلی ملی را زمان اورهال دانست و گفت: موتورهای دیزلی در جهان حدود ۶ تا ۱۰ هزار ساعت می توانند کار کنند، اما این دیزل ۳۰ هزار ساعت زمان بین دو دوره اورهالش طول می کشد که قابلیت بسیار قابل توجهی است و هزینه ها را کاهش می دهد. البته مصرف سوخت آن هم نسبت به نمونه های مشابه هم کمتر است و می تواند در سبد صادراتی ایران قرار بگیرد.

وی در خصوص دستاوردهای صنایع دریایی وزارت دفاع تصریح کرد: براساس برنامه ریزی های انجام شده در مردادماه سال جاری تعداد زیادی شناورهای جستجو و نجات را که برای دریابانی نیروی انتظامی تولید شده تحویل آنها خواهیم داد.

معاون صنایع دریایی وزارت دفاع گفت: امروز سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در حوزه رانش، پیشگام است و از این نمونه می توان به تولید موتور بنزینی در سال ۱۳۹۵ اشاره کرد که یک موتور ۲۰۰ اسب بخاری است که انشاءالله در پایان امسال، یکی دیگر از موتورهای پرسرعت دریایی را رونمایی خواهیم کرد و کشور در این حوزه به استقلال می رسد. زیرا به دلیل تحریم هایی که وجود داشت برای تعمیم این موتورها با مشکل مواجه بودیم.

رستگاری خاطرنشان کرد: در حوزه شناورهای نظامی اقدامات خوبی انجام شده و یکی از پروژه های بزرگ تا پایان سال رسماً رونمایی خواهد شد که در حوزه دریایی به لحاظ تکنولوژی و قدرت بازدارندگی، بسیار مهم و حائز اهمیت است. البته  هم اکنون در حال مراحل اجرایی تست دریایی آن هستیم و این پروژه یکی از پروژه های ملی است.

وی در پایان گفت: صنایع دریایی در حوزه شناورهای غیرنظامی هم با سازمان بنادر و صنایع دریایی قراردادهایی را منعقد کرده تا شناورهای مختلف را تولید و در اختیار آنها قرار دهد. البته در حوزه گردشگری هم ورود پیدا کردیم و امیدواریم با خبرهای خوبی که به مردم می دهیم توان علمی و صنعتی کشور را به جهانیان نشان دهیم.